Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Over Vino Voorthuizen

HomeOver Vino Voorthuizen

Kwaliteitswijnen bij Vino Voorthuizen

Liefhebbers van een goed glas die zoeken naar een betaalbare kwaliteitswijn kunnen terecht bij Vino Voorhuizen. Deze gespecialiseerde wijnwinkel is in 2019 gestart in de voormalige werkplaats van fietsenmaker Gert Morren aan de Hoofdstraat 146 en in de loop van februari 2020 verhuisd naar de Hoofdstraat 193 (nu dus te vinden tussen de Hema en de IJstijd).

In 2018, tijdens het culinaire evenement Bourgondisch Voorthuizen, vatten Kees van de Bunt, Johan van Donkersgoed, Roland Hartkamp, Ben Petersen en Gerard Looijen het plan op een wijnwinkel te beginnen. Voortvarend zijn zij aan de slag gegaan om hun plannen te realiseren. Vino Voorthuizen was geboren. Op 23 maart 2019 opende hun geesteskind de deuren.

Tara Hald, sommelier, houdt Vino Voorthuizen draaiend. „Ik ken de initiatiefnemers en toen zij mij vroegen of ik de dagelijkse leiding van de winkel op mij wilde nemen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik heb een horeca-achtergrond, heb belangstelling voor wijn en wil daar alles van weten om straks mijn klanten optimaal te kunnen adviseren.”

 

WIJN IN ALLE PRIJSKLASSEN

„Natuurlijk ligt het zwaartepunt van ons assortiment op een brede selectie wijnen, maar ook de plaatselijk gebrouwen bieren zijn bij ons verkrijgbaar. Verder zullen we af en toe een activiteit organiseren, zoals een wijnproeverij”, vertelt Tara enthousiast.

Tara benadrukt dat er weliswaar kwaliteitswijnen in de schappen van Vino Voorthuizen zullen liggen, maar dat dit niet betekent dat zij alleen maar dure flessen verkoopt. „We streven naar een zo breed mogelijk assortiment van producten in alle prijsklassen. Daarnaast speel ik in op de vragen van de klanten en wil ik gaandeweg de winkel een eigen gezicht geven.”

Vino Voorthuizen, geopend vrijdag en zaterdag, werkt uitsluitend samen met gerenommeerde wijnhuizen en – importeurs. Gaat Tara zelf ook op zoek naar verborgen parels?

„Voorlopig zal ik mijn handen vol hebben aan de winkel, maar dat lijkt met wel spannend, dus wie weet”, klinkt het veelbetekenend.

Tara Hald