Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Smaakvolle speciaalbieren

Breed aanbod speciaalbieren

Nog niet zo lang geleden, pas aan het einde van de vorige eeuw, maakte speciaalbier zijn opmars in Nederland. De belangstelling neemt langzamerhand toe, en steeds meer kleine brouwerijen openen hun deuren. Vandaag de dag is de vraag naar speciaalbieren geëxplodeerd en wordt de ‘gewone pils’ vaak vervangen door een smaakvol speciaalbiertje. In onze winkel in Voorthuizen hebben wij een ruimschootse selectie aan (lokale) speciaalbieren.

Kom langs in Voorthuizen

Gezien de alsmaar toenemende populariteit van speciaalbier, wordt er steeds meer geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten. Hierdoor is er voor elk wat wils; van licht en fris tot zwaar en donker speciaalbier. Onze speciaalbieren zijn niet via de webwinkel te bestellen maar kom langs in onze winkel en laat je adviseren!

Blonde speciaalbieren

Blonde speciaalbieren zijn licht zoet, hebben een lage bitterheid en een alcoholpercentage tot 8%. Voor de beginnende (bier)drinker is dit een zeer geschikte keuze. Van lokale bierbrouwerij Voortsche Bieren hebben wij onder andere de ‘Dwaes’. Dit is een vol, maar gemakkelijk drinkbaar bier, voor elke gelegenheid, het hele jaar door. Het bier heeft een licht zoete smaak met fris-hoppige tonen en een alcoholpercentage van 7%. Een heerlijke optie voor op een warme zomeravond!

IPA

De India Pale Ale is een bitter bier, door de verhoogde hoeveelheid hop. Maar, de bittere smaken die de IPA kent, worden genuanceerd door fruitige tonen. De bitterheid van IPA’s wordt uitgedrukt in EBU, hoe hoger deze index, hoe bitterder het bier. Een sterk-bitter bier heeft een EBU-waarde van 40 of meer. Van Voortsche bieren is er de ‘Red-IPA’; een pale ale, met een karamel-rode kleur, bestaande uit verschillende soorten Amerikaanse hopsoorten, met de frisse smaak van citrusschillen. Gebrouwen voor de echte genieter, en zeker niet seizoensgebonden!

Tripel

De tripel is een zwaardere biersoort. Door de toevoeging van suiker tijdens het brouwen wordt de smaak van het bier zoeter, maar valt het alcoholpercentage ook hoger uit. Verraderlijk!

Wil je eens een tripel speciaalbiertje proberen? Probeer dan bijvoorbeeld het ‘Zwaar leven’ speciaalbier van Hert Bier. Dit lokale bier is gebrouwen met Puttense honing en sinaasappelschillen, en de friszoete smaken maken het tot een toegankelijk speciaalbier. Het hogere alcoholpercentage maakt het bier wat steviger, dan bijvoorbeeld een dubbel-bier. Een stuk oude kaas of rood vlees van de barbecue smaakt hier dan ook goed bij.